ZUID-AFRIKA: into the wild of Cederberg

Kamperen in het wild..ik denk dat je me niet blijer kunt maken met deze 4 woordjes. Tussen de hoge bergen, met de struiken langs ons tentje en de dierengeluiden op de achtergrond.

Op een hete middag reden we van Langebaan richting Cederberg. Een gebergte in the middle of nowhere waar een kleine camping ligt met tentjes om in te overnachten. Met een klein zwembad en een gezellige bar kun je hier 360 graden genieten. Alleen-maar-bergen en natuur.

Eddie Vedder

Wij hebben iets met Eddie Vedder. Of het nu komt door de film Into the Wild of dat de muziek gewoon super fijn is..ik weet het niet! Maar ook die middag, in ons hete kleine wagentje stond Eddie weer op vol volume aan. Alsof we Alex van Into the Wild achtervolgden. Door de deserts, langs de hoge mountains en over onverharde wegen. Door wat ongelukkigheden en verkeerde wegen kwamen we uiteindelijk na 4 uur rijden aan op bestemming. Een koud biertje maakte het af.

Zuid-afrika cederberg

Zuid-afrika cederberg

Cederberg Oasis & de sterrenhemel

Op de camping zelf is het vooral heerlijk genieten. Geen gekke disco-avonden of geluiden van de stad. Je hoort er he-le-maal niks. In de donkere nacht zijn we op het gras gaan liggen en gaan kijken. Naar de onwerkelijke, ADEMBENEMENDE sterrenhemel. Geen foto’s of video’s die dit plaatje uit ons geheugen kan versterken. Duizenden fonkelende lichtjes in een donker, zwart gat. Die avond hebben we alles geleerd over de sterren, van de Melkweg tot aan het ontstaan van de jaarkalender. Vraag vooral Gerrit even voor zijn uitleg, deze hippie kerel runt de camping en weet de sterren dichterbij te laten komen.

Hiken door maanlandschap

In de ochtend hoef je hier geen wekker te zetten, want je wordt vanzelf gewekt door de zonnestralen op je tent en de geur van versgebakken eitjes en bacon. Een ontbijt, koffie en een rugzak gevuld met water en camera gingen we op pad. Een korte hike door een maanlandschap die onwerkelijk lijkt te zijn. Ongeveer een jaar geleden is in het Cedergebergte namelijk een grote brand geweest. En hoewel je de zwarte vlekken overal ziet, groeien er inmiddels groene struiken doorheen. Een mengelmoes van eenzaam zwart, bedorven en het bloeiende van nieuwe struiken en bomen.

zuid-afrika cederberg

Over de rotsen zijn we verder geklommen om uiteindelijk bij een meer uit te komen. Verscholen tussen de rotsen, koud en diep water. Maar met de warmte van de middag is het heerlijk om hier een duik in te nemen.

Ontdek meer ZUID-AFRIKA verhalen!

You liked? Deel het dan hier ..
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *