ZUID-AFRIKA: Griekenland ontdekken in Langebaan

Op twee uur rijden van Kaapstad ligt Langebaan. Een kitesurfdorp met één van de mooiste stranden. Over een afgelegen weg met aan de linkerkant de fonkelende zee en aan de rechterkant uitgestrekte velden met daarachter de bergtoppen. En soms een aantal huizen.

Met de muziek op de achtergrond, mijn hoofd naar buiten hangend, de haren wapperend in de wind. De warmte tegemoet. Eddie Vedder klinkt niet beter dan hier, op dit moment.

zuid-afrika langebaan

Wanneer we Langebaan binnenrijden zien we een smal pad richting ‘Die Zandloper; beach bar’. We hobbelen het zandpad over en komen terecht bij een pad omringd door oude, versleten doeken en kapotte auto’s. Die er al een eeuwigheid lijken te liggen. Maar zodra je de ingang door bent zie je de mensen. Gezellig rond de tafel met de braai (ofwel barbecue) aan. Een live zanger en een uitzicht..WAUW!

zuid-afrika langebaan

De beach bar heeft een oude, gezellige sfeer voor een verkoelend drankje.

zuid-afrika langebaan

zuid-afrika langebaan

Griekenland in Langebaan

Nadat we eenmaal een slaapplekje gevonden hebben, dit kan buiten het kitesurf seizoen best makkelijk, rijden we naar Griekenland. Want hier blijkt dat ze Mykonos precies hebben nagebouwd en dat willen we dus even met eigen ogen gaan zien!

Als een dorp dat omringd en beschermd is, maar waar tegelijkertijd ook mensen wonen. Ondanks de toerismestroom in een prachtig dorpje in de heuvels happily leven. De witte huisjes met gekleurde kozijnen en deuren stralen iets liefkozends uit.

De haven ligt er rustig bij met haar vele zeilboten en onderwater spelende zeehonden. De live zanger met zijn gitaar zingt ‘Hey Jude‘ terwijl de zon achter hem de horizon bereikt.

zuid-afrika mykonos

zuid-afrika mykonos

zuid-afrika mykonos

zuid-afrika mykonos

We vervolgen onze reis naar Cederberg..getting into the wild!

Ontdek meer ZUID-AFRIKA verhalen.

You liked? Deel het dan hier ..
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *