ZUID-AFRIKA: Dolfijnen spotten in Paternoster

De kenmerkende, spierwitte huisjes zien we al van een afstand in het felle zonlicht oplichten. En hoe dichterbij we rijden, hoe meer we de felgekleurde luiken zien. Van blauw tot groen, geel en zelfs rood. Ieder huisje een andere stijl, maar toch allemaal gelijk.

ZUID-AFRIKA paternoster

Wanneer we het dorp inrijden is het rustig op straat. Geen auto’s, geen toeristen, geen locals. De rust komt als een warmtegloed over ons heen gestreken, terwijl we op zoek gaan naar onze overnachtingsplek. Een cottage, klein en schattig, wit en met een enorme strandvibe. Schelpen aan de muur en openslaande deuren naar de zee.

Paternoster is een aanrader voor iedereen die wilt ontsnappen aan de bedrukte chaos in de stad. Want buiten de zestal restaurants en enkele souvenirshops, is het hier bijna eng rustig. Het strand wordt bewandeld door blije honden met hun baasjes. De zon strijkend op de felle zee. Links de rotsen met vogels, pinguïns en luie zeehonden. Rechts de uitgestrektheid van het strand en enkele bergen in de verte.

Kayakken & dolfijnen spotten

Om het dorpje van een afstand te bekijken is het een echte must om te gaan kayakken. Een look-a-like ‘Canadese padvinder’ met strohoed lijdt ons over het water, langs de rotsen richting de zeehonden en pinguïns. We peddelen langs duizenden vogels met pinguïns er tussen springend. De golven die tegen de rotsen aankletsen en wanneer we de verte in turen, zien we ineens dolfijnen uit de zee springen. Twee achter elkaar aan hoppend. Een onvergetelijk moment, in onze kayak en met de sea wildlife zó dichtbij! Als twee blije kleuters zoeken we ze. Waar ze heen gaan en waar ze weer boven uit het water uit gaan springen.

Helaas waren de dolfijnen op nét een te verre afstand om echt goede beelden ervan te maken. Hier toch een kleine impressie van het kayak-avontuur.

TIP: van juni t/m december is er veel kans om hier ook walvissen te spotten!

Eten & restaurants

Paternoster is klein, maar heeft een paar leuke restaurants en koffietentjes. In de winter is het rustig en zijn de meeste restaurants leeg. Maar deze twee restaurants moet je zelfs in de winter reserveren!

Noisy Oyster

Een heerlijk restaurant om versgevangen vis en goedbereid vlees te eten is Noisy Oyster. Eén van de bekendere restaurants van het dorp en dat is niet voor niets. Een gezellige tuin met verlichtingen in de parasols en gedempte lichten maken het sfeervol en romantisch. De surfplank boven de openhaard heeft iets locals.

ZUID-AFRIKA paternoster

Gaaitjie

Daarnaast is Gaaitjie een schattig visrestaurant direct aan de zee. Wanneer het donker wordt kun je helaas niet meer genieten van het uitzicht, want dan is het ook écht donker. Maar geniet van een heerlijke witvis met zelfgemaakte saus en een flesje Zuid-Afrikaanse wijn.

TIP: koffietent Seekombuis is een gezellig koffietentje aan de zee, met heel veel vrolijkheid! Locatie: Cape Columbine Nature Reserve, Tietiesbaai, Paternoster

You liked? Deel het dan hier ..
Share on FacebookTweet about this on Twitter

2 thoughts on “ZUID-AFRIKA: Dolfijnen spotten in Paternoster

  • ‘…voor iedereen die wilt ontsnappen’

    Moet zijn: wil, zonder t. Willen is een onregelmatig werkwoord, net als bijv. zullen en mogen. De regel stam + t is niet van toepassing op onregelmatige ww’en, dus willen krijgt in dit geval geen t. Dus: iedereen wil/mag/zal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *