Wie zijn wij?

Voor diegene die ons (nog)niet kennen..hier een korte introductie van ons!

Lotte: “Ik ben een echte doener. Het liefst ben ik de hele dag bezig om iets bij te dragen aan deze mooie wereld. Het leren kennen van nieuwe mensen, nieuwe culturen, maar vooral ook nieuwe gerechten maken mij ontzettend blij. Met iedere ingrediënt probeer ik een mengelmoes te maken zodat het een gerecht wordt. Puur, maar met veel liefde bereid.

Wat zijn je favoriete landen tot nu toe?

Veel van de wereld heb ik gelukkig al mogen zien, al ben ik altijd nieuwsgierig naar meer. In Griekenland genoot ik van de authenticiteit van de verschillende eilanden, de lokale bewoners die met passie de dingen doen die ze moeten doen. De basic en schattige omgeving laten mij inzien dat genieten belangrijk is. Maar ook Italië stal mijn hart. De steden, de Italiaanse keuken en de overheerlijke wijnen. Het gevoel bij Toscane..zo onwerkelijk en daardoor onvergetelijk.

Dan Australië, ook één van mijn favorieten. Dit land heeft zo veel te bieden. Het avontuur is overweldigend, de natuur is groots, wijds, het hele land bestaat uit leegte zonder einde. De kangoeroes en alle andere dieren zijn fantastisch!

Als laatste favoriete land denk ik graag terug aan Gili, waar hét ultieme vrijheid gevoel naar boven kwam. Met een enorme hippievibe, surfers en veel backpackers, maar desalniettemin is het er ook echt heel erg mooi. De blauwe zee, parelwitte stranden..ik wil het geen pareltje noemen, maar het is absoluut de moeite waard om eens lekker achterover te hangen in je hangmatje.

Wat is je favoriete keuken?

Mijn favoriete keuken is toch wel Indiaas of Mediterraans. Ook al houd ik ook wel van een fijne Hollandse kost, ik ben toch echt meer een pittige-gerechten-mens. Kruiden zitten er bij mij nooit genoeg in en voor een naan brood met rijst en kip: You can wake me up!!”

Laura: “In tegenstelling tot Lotte, ben ik een echte dromer. Het liefst droom ik de hele dag over alles wat er om me heen gebeurt, waarnaar ik het relativeer en daarmee een verhaal probeer te omschrijven. Want schrijven is één van die dingen waar ik van geniet, waar ik mijn gedachten en alles wat er in mijn hoofd omgaat kwijt kan. Een fantastisch gevoel om iets met anderen te delen waarvan je niet weet of ze het altijd zullen begrijpen of meevoelen.

Wat vind jij van reizen?

Reizen is voor mij echt de natuur van een bestemming ontdekken. Hiken, door de jungle struinen, maar ook de uitgestrekte stranden met de waaiende palmbomen gevuld. Ik kan zo ontzettend genieten van de zee. Niet alleen de warmte ervan, de zoute zeeslokken na een duik, maar ook van de leegte. Het alsmaar in de verte kijken zonder een einde te zien. Ondertussen de golfen komend en gaan. Telkens weer. Ik kan een hele dag naar blijven kijken.

Tijdens het reizen zoek ik dan ook het liefst de plekken op waar zo min mogelijk toeristen zijn, al wil ik sommige highlights niet missen. Ik wil vrijheid voelen, het gevoel hebben ontspannen te zijn, geen stress, geen zeurende toeristen omdat hun drankje te lang duurt of de zon te fel schijnt. Ik ben een genieter en daar wil ik op reis alleen maar meer van profiteren.

Mijn favoriete landen zijn Mexico en Zuid-Spanje. Het taaltje vind ik al ontzettend mooi en daarnaast schijnt er heel vaak de zon. Maar niet alleen dit maakt me vrolijk bij deze twee landen, vooral de combinatie van natuur en cultuur vind ik bijzonder. Het is zo’n andere wereld waar je instapt, dat is reizen. Iets totaals nieuws ontdekken. Maar wie weet kom ik hier nog op terug, want nog heel veel mooie bestemmingen die ik wil zien..heel binnenkort!

Wat is je favoriete keuken?

Eigenlijk houd ik van heel veel eten, maar het meeste toch wel van Mexicaans en Indonesisch. Je kunt mij écht wakker maken met de lekkerste guacamole die er bestaat. Maar dan moet ie wel écht écht goed zijn, snap je ;).”

You liked? Deel het dan hier ..
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *