Vergeten groenten(taart)

schermafbeelding-2017-01-12-om-20-30-32

 

Je kent wel van die avonden. Waar je heerlijk op de bank een filmpje kijkt met warme gemberthee. Terwijl buiten de regendruppels kletteren op het dak, geniet je van een vermakelijke film. Eentje waar je tranen over je wangen rollen. Een film als Soof. Met Lies Visschedijk als echte moeder mét een passie: koken. Gewoon, in haar eigen keuken op de boerderij. Hoewel ze zich flink beledigd voelt wanneer gezegd wordt dat ze op een groentetaart lijkt, raken wij alleen maar geïnspireerd. Want wie aan groentetaart denkt, denkt aan geiten wollen sokken, oudbollig, suffe moeders. Maar waarom heeft dit Franse gerecht eigenlijk zo’n imago? Wij vinden dat dit juist een heerlijk gerecht is en je kunt er alles mee combineren.

Deze groentetaart is er eentje met de vergeten groenten. De groenten die je in de winkel misschien voorbij loopt, misschien ook niet.  Schuif dit kleurrijke bloemetje onder iemands neus en die glimlach verschijnt.

BEREIDING:

Stap 1. Vet de taartvorm in met olijfolie en verdeel het bladerdeeg over de bodem en zijkant. Druk er vervolgens luchtgaatjes in met een vork.

Stap 2. Meng de spinazie met het eigeel en zongedroogde tomaatjes door elkaar. Giet dit in de taartvorm.

Stap 3. Snij de wortel, rettich en courgette in dunne lange plakken.

Stap 4. Druk de gesneden groente me hun zijkant tegen de rand.  Wissel af met de verschillende groente zodat er een soort roos ontstaat.

Stap 5. Bestrooi het geheel met kruiden en bak het in de oven (180 graden) in zo’n 30-40 minuten gaar.

 

image1

You liked? Deel het dan hier ..
Share on FacebookTweet about this on Twitter