Los van elkaar & 3 maanden Zuid-Afrika

Ik zag je achter de menigte verdwijnen terwijl ik toekeek. Je was weg, zomaar opeens. In de koude winter verdween je als zon voor de regen. Om een lang gekoesterde droom te ontdekken verliet jij het koude Nederland.  En de eerste dagen en weken zijn voorbijgevlogen terwijl sommige dagen juist als slakken aan me voorbij kropen. 100 dagen zonder jou.

We zagen er tegenop, maar ook weer niet. Want welk scenario we van tevoren ook besproken, het blijkt in praktijk moeilijk, heftiger en intenser dan we ons voor konden stellen. Tegelijkertijd maakt het makkelijker, wetende dat de dagen dichterbij komen om elkaar te zien.

Wirwar van emoties

En dat is waar veel mensen mee te maken hebben die vrienden of familie kennen die reizigers zijn. Altijd onderweg, altijd afscheid en weer enorme vreugde om elkaar na lange tijd weer te kunnen zien. De wirwar van emoties. Op reis gaan betekent niet altijd het land verlaten, jezelf een heel groot plezier doen, maar familie en vrienden achterlaten is vaak een minder happy gevoel.

En toch gaan we. Zo vaak mogelijk. En waarom? Omdat alles wat we meemaken tijdens een reis, soms niet te bevatten is.

Voorbereiden Zuid-Afrika

Nu is het mijn beurt om voor te bereiden op een tripje naar Zuid-Afrika.

Nooit heeft Zuid-Afrika op mijn bucketlist gestaan van landen die ik nog wil bezoeken. Op een of andere manier heeft het nooit gevoeld als ‘mijn land’, wat ik bij veel andere landen of bestemmingen wel voel. Maar toch ga ik en met heel veel zin. Want reizen betekent niet altijd dat het een bestemming is die in de lijstjes staat die overal op internet te vinden zijn of eentje waar je het meest over gelezen hebt.

Soms moet je gewoon gaan en zien wat er komt, niet te veel willen nadenken en gewoon doen. En evenals het ‘normaal’ is om je op een reis voor te bereiden, heb ik geen idee hoe. Want hoe bereid je je voor op een bestemming, een land, een cultuur, een continent waar je nog nooit eerder geweest bent? Nog nooit deze bestemming ervaren en geproefd. Een vraag die me vaker doet stilstaan.

We proberen ons altijd voor te bereiden op een avontuur dat komen gaat, zonder dat we weten hoe we dat eigenlijk doen. De praktische dingen kunnen we in Nederland regelen en dat geeft de mens moed en ook veel rust. Maar een beleving, een ervaring, een ontdekking. Dat is niet voor te bereiden. En dat maakt je ergens een beetje onrustig, maar loslaten en afwachten wat er komen gaat is iets wat ik fantastisch vind aan het ontdekken van een totaal nieuwe bestemming.

En dus ga ik mij zo weinig mogelijk voorbereiden op een 3 maanden trip door Zuid-Afrika. Mijn ticket is in ieder geval al binnen, dat was het belangrijkste. En verder een backpack, een aantal vaccinaties en een klein beetje spaargeld. Naarmate het moment steeds dichterbij komt, is er adrenaline, heel veel adrenaline. Ik denk dat reizen iets is dat zover buiten onszelf reikt, dat gezonde spanningen erbij horen.

Eerder schreef ik al over de effecten van een reis. Geen angst, maar juist die adrenalinekick. Het gevoel dat we weer mogen! Weer mogen beleven, ontdekken, proeven, zien. Onszelf weer een stapje verder brengen. Ik heb er zin in!

Lees hier alvast hoe Lotte de Lionshead beklom en keep in touch voor meer Zuid-Afrika verhalen.

You liked? Deel het dan hier ..
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *