Ga op reis en neem mee naar huis…

Reizen leert onszelf ontwikkelen. Het leert ons het leven te zien, bewust te worden en het leven te omarmen. Een nieuwe cultuur leert onze eigen normen en waarden te waarderen, leert ons dat iedereen met zijn of haar eigen verleden leeft of in sommige gevallen stil blijft staan. Een nieuwe cultuur leert ons ook om vertrouwen in onszelf naar boven te halen. Het gevoel krijgen dat we mogen leven, dat we er mogen zijn óm te leven. Een nieuwe omgeving leert ons dat de natuur niet alleen superbelangrijk is, maar ook prachtig mooi. En dat het groen op sommige plekken groener is dan groen. Dat we de natuur wat vaker mogen beschermen. Dat we het moeten laten groeien en bloeien waar nodig.

Maar bovenal leert reizen ons te luisteren naar ons eigen gevoel. Het laat je perspectief zien, waardoor je steeds meer over jezelf te weten komt. Steeds meer die ontwikkeling naar wie je bent en waar je voor staat. En wie weet doorbreek je hiermee gewoontes, patronen en kijk je na een reis anders tegen dingen in jouw eigen leven aan. Want wat maakt jou nu echt gelukkig?

10676217_774014839341140_7022796216429747088_n

Door te reizen leren we te relativeren en denken we na over wat we thuis wel en niet doen. Over hoe we onszelf voelen en waarvoor we het leven willen omarmen. Maar we begrijpen dingen ook makkelijker. Problemen, moeilijkheden of obstakels. Maar juist ook al het positieve, al het moois. En er is zoveel moois. Er is zoveel moois dat we het soms aan ons voorbij laten gaan. Dat we te diep in onszelf verstopt zitten, voorovergebogen. En soms is dat goed.

Ons leventje is niet perfect, maar we maken het naar onszelf perfect. We doorbreken de tegenslagen en obstakels, zetten het om in positiviteit en blijven dromen. We geloven erin te genieten van ons leventje, hoe klein en tastbaar ook. Om onze dromen na te jagen. We beseffen ons na een reis maar al te goed dat we ieder onze eigen dromen dromen. Dat we datgene in ons opnemen dat iets doet of bijdraagt aan iets dat groter is dan onszelf. Naast onszelf goed voelen, willen we bijdragen aan een beter, makkelijker of fijner leven van iemand anders. We hebben nu eenmaal deze extra waarde nodig om ons ‘compleet’  te voelen, volledig en gelukkig.

En dat besef je op reis. Reizen is niet alleen een vreemde taal horen, nieuwe mensen zien en observeren, verwilderde natuur doorlopen. Het begint bij jezelf. Jezelf tot een hoger niveau tillen, net zo lang tot je voldoening hebt bereikt. En zo lang wij dat nog niet ervaren hebben, reizen we door. Niet altijd verder, maar bewuster en intensiever.

10421281_774015129341111_2163958072777356716_n

 

You liked? Deel het dan hier ..
Share on FacebookTweet about this on Twitter