Griekse regenboog pannenkoekjes

 

Griekse regenboog pannenkoekjes

Als kind zat ik altijd op het aanrecht wanneer ik samen met mijn moeder taarten of op woensdagmiddag pannenkoeken ging bakken. Mijn moeder vol passie de pannenkoeken door de keuken gooiend. De woensdagmiddag was een feestje, een momentje samen en achteraf eentje om te onthouden. Deze keer maakte ik ze zelf, in onze eigen keuken. En in plaats van gewone halfvolle melk, heb ik er deze keer Griekse yoghurt bijgevoegd, omdat het nu eenmaal Griekse pannenkoekjes zijn. De regenboog kleuren? 1 theelepel Spirulina, misschien heb je die nog wel over van de Spirulina chocoladereep, en 1 theelepel Bietensap, ook nog eens super gezond, zijn genoeg!

Deze pannenkoekjes heb ik trouwens maar niet geprobeerd te gooien, want dat is alleen wat papa echt goed kan.

BEREIDING:

Stap 1. Meng de Griekse yoghurt, eieren, bakmeel en bakpoeder tot een glad beslag.

Stap 2.Verdeel het beslag over drie kommen. Bak uit de eerst kom de ‘naturel’ pannenkoekjes goudbruin in een een verhitte pan.

Stap 3. Voeg vervolgens in de tweede kom de Bietensap toe en spatel het goed door. Bak deze vervolgens ook goudbruin.

Stap 4. Spatel tenslotte in de derde kom de Spirulina door het beslag. Bak deze pannenkoekjes ook goudbruin.

Stap 5. Stapel de drie gekeurden pannenkoekjes om en om op elkaar en garneer naar smaak (banaan, frambozen, honing).

IMG_1189

 

 

 

 

 

You liked? Deel het dan hier ..
Share on FacebookTweet about this on Twitter