BERLIJN wat ben je mooi!

Berlijn, wat ben je leuk. Je bent zo divers, dat ik niet weet waar te beginnen. Ik houd niet van je metershoge flatgebouwen naast de Branderburger Tor, de commerciële kerstmarkten rond Alexanderplatz of voor het luxueuze gebouw van de Deutsche Bank. Wel houd ik van de slentering door je leuke wijkjes, de graffiti van RAW, de kunst op de Berlijnse Muur en de herenhuizen straten met leuke koffie en lunchtentjes. Ik heb je leren kennen op 2 manieren. Waarvan 1 duidelijk uitspatte. Hoe we met het gele trammetje naar Kreuzberg reisde en daar rond dwaalden. Met de zon op onze zonnebril. En de kou tegelijk. De geur van versgebakken bagels en gemalen koffie. De verscheurde kranten op de prullenbakken en de door elkaar gekrabbelde graffiti teksten op kinderscholen. Je hebt zoveel historie. Zoveel geschiedenis.

Ik waardeer je cultuur. De meterslange tafels met liters pullen bier en meezingende, lokale Duitsers. De dronken vrouw dansend op de tafel. De geur van curryworst en tiroler bedieners. Ik houd daar wel van. Die cultuur. Je typische, traditionele cultuur die altijd zo mooi bewaard is gebleven. Waar je even het verleden en de pijn die vroeger in de stad heerste, kan vergeten.

Hoewel grote steden vaak chaos zijn, was jij perfect. Geen chaos, ondanks de drukte. Overzichtelijk en soms onbegrijpbaar. Berlijn, wat ben je leuk!

4 dagen genoten van deze stad, waar nu een grijs randje aan hangt. Maar het houdt ons niet tegen te gaan ontdekken. Te zien en te proeven. Een stad waar je als shopliefhebber uit de voeten kunt, maar ook tweedehandsspulletjes zijn onmisbaar. Maak kennis met de locals in Kreuzberg, beleef de gruwelijke geschiedenis in het Joods museum of be a hippie in RAW. Lees 5 tips om te doen in Berlijn of proef dit ‘hippe’ gerecht: groentechips met dip!

You liked? Deel het dan hier ..
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *