9x koffie drinken in Kaapstad

Ook Cape Town is niet achtergebleven met moderne, hippe koffietentjes en dat vinden wij helemaaal niet erg. Inmiddels hebben we al een hele reeks koffies geproefd in verschillende koffietentjes waar je ook heerlijk kunt ontbijten of lunchen. We hebben hier een negental leuke tips voor je op een rij gezet die het proberen waard zijn!

1.Truth coffee

In het midden van het centrum van Kaapstad vind je deze ‘zwart, donkere’ koffietent. Het is hier heel vaak heel vol en zodra je binnenstapt, ervaar je een bijzonder sfeertje. Een niet uit te leggen sfeer, maar is het beste te beschrijven als duister. De bediening is gekleed in duistere kleding, maar zijn wel enorm vriendelijk. De koffiegeur komt direct je neus ingeslopen zodra je over de drempel naar binnen stapt. De koffiebonen worden in de koffietent namelijk precies achter de bar, zelf gebrand. Versere koffie kan niet!

Locatie: 36 Buitenkant Street, Cape Town, City Centre

koffie in kaapstad

2. Deluxe Coffeeworks

Deluxe coffeeworks in Buitenkant Street is een ‘nieuw’ koffietentje en vooral voor take-awayers. Binnen aan de muur hangen fietsen en het bar-gevoel komt hier wel naar voren. Een strakke, hippe tent waar ze ook hier de koffie zelf branden. Een heerlijke geur in de vroege morgen voordat je richting het centrum rijdt de stad in.

Locatie:171A Buitenkant Street, Cape Town

3. Bootleggers, Camps bay

In Camps bay vind je deze leuke koffietent waar je ook heerlijk je buik rond kunt eten. Met gruwelijk lekkere gevulde wraps en een Chai Latte zit je hier aan de doorgaande weg goed. Op de bar vind je grote potten met heel veel zelfgebakken koeken. Smullen dus!

Locatie: 38 Victoria Road, Cape Town, Camps bay

koffie kaapstad

4. Mischu coffee

Het Mischu coffe café is één van de beste koffietenten in Sea Point. Dit koffietentje is gezellig om als break een goede koffie te drinken en te proeven. Want proeven kun je hier uit heel veel verschillende koffies. Bewonder je vooral door de kunsten van de barista door de vormpjes in iedere cappuccino of chocolat macchiato.

Locatie: 85A Regent Road, Sea Point, Cape Town

5. Bread, Milk & Honey

Houd je meer van zoetigheid? Dan is dit een nummer 1 aanrader! De zelfgemaakte taarten, cakejes, muffins en uit de oven gebakken croissants groeten je bij binnenkomst direct. Voor een gezellig, zoet ontbijt mét overheerlijke koffie zit je in deze vrolijke zaak helemaal op je plek!

Locatie: 10 Spint Street, Cape Town City Centre

6. Honest Chocolate

Je ziet het aan de voorkant niet, maar zodra je door dit schattige koffietentje loopt, kom je terecht in de zonnige tuin. Het bijzondere aan Honest Chocolate is niet zozeer de koffie, maar de overheerlijke chocolade producten. Door de hand-crafted old school method die ze gebruiken om de chocolade te bereiden proef je de kwaliteit en de puurheid van de chocolade. Een combinatie van fun, creativitiy en collaboration komt allemaal terug in iedere hap

Locatie: 64A Wale Street, Cape Town City Centre

7. Nourish’d Café & Juicery

Voor een healthy én gevulde juice is Nourish’d Café een leuke optie. Een gezellig groen barretje die eigenlijk op het strand in Bali thuishoort. Eén shake is bijna genoeg als lunch! Maar proef ook de zelfgemaakte bakkerspecerijen die ze soms uitdelen.

Locatie: 63 Hof Street, Gardens, Cape Town

koffie kaapstad

8. Lekker

Ben je op zoek naar een echte surf- én strandvibe dan is dit vrolijke, Afrikaanse restaurant mét uitzicht een leuke tip! Tasty, nice and pleasant is de trio combinatie om het heerlijke eten te beschrijven. Voor local wines, craft beer, homemade lemonades en echt LEKKERE milkshakes is een complete afsluiter voor je surfsessie.

Locatie: 106 Main Road, Kalk Bay, Cape Town

9. Jason Bakery

Voor nóg meer zoetigheid en hartige broodjes lijkt Jason Bakery ook op een echte bakkerij. Met houten vloer en muren straalt het een authentieke sfeer uit. Let wel op: het is hier in de vroege morgen heel snel héél druk!

Locatie: 185 Bree Street, Cape Town City Centre

Natuurlijk zijn er nog meer plekken om fijne koffie te drinken in Kaapstad. Houd ons blog in de gaten en je vindt meer tips om te doen in Zuid-Afrika!

You liked? Deel het dan hier ..
Share on FacebookTweet about this on Twitter

1 thought on “9x koffie drinken in Kaapstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *