5x doen in Stellenbosch: Giraffes voeren, wijn proeven of mountainbiken?

Stellenbosch..wat kan ik erover zeggen. Met de zon schijnend door de bomen op de spierwitte huizen, de knusse gezelligheid in de dorpsstraat, omringd door bergen en valleien, wijnfarms en uitgestrekte weilanden. Een dorps- en natuurparadijs om de hectiek van Kaapstad heel even te ontwijken.

doen in Stellenbosch

Sportief bezig zijn of juist even achterover leunend genieten van een smaakvolle wijn. Stellenbosch heeft herinneringen te bieden. Ze heeft iets magisch. Iets bijzonders, onecht, volmaakt. Rust en tegelijkertijd gezellig.

In en rondom Stellenbosch ontdek je. Een aantal herinneringen die ons zeker zijn bijgebleven vind je hier.

1. Giraffe House

Een dierentuin, een veldje met dieren, een ‘Giraffe House’..hoe je het ook mag noemen, hier kun je giraffes zelf voeren. Want bij de ingang krijg je je emmertje met brokken al mee zodat je die zelf mag uitdelen aan de verschillende dieren. Een struisvogel, lama, zebra of een giraffe? Het kan hier dus allemaal!

doen in Stellenbosch

Voor diegene die houdt van het kussen van dikke padden, akelige spinnen over je hand of een mini leguaan op je hoofd..dan kun je 3x per dag genieten van een show die de beste jungle-man geeft. Struin lekker door de modder en door de velden en vooral voor de kids een aanrader. Entreekosten: R50

Route

doen in Stellenbosch

doen in Stellenbosch

2. Mountainbiken door de Jonkershoek Valley

Voor de sportievelingen onder ons..mountainbiken kun je hier als nergens anders! Als enige zonder-helm rijdende mountainbikers ontdekten we in een dag de omgeving en Jonkershoek Valley, één van de bekende natuur reservoirs vlakbij Stellenbosch. Want op nog geen 10 minuten fiets je ernaar toe. Dwars door de bossen, langs riviertjes, immense bergketens, wijnfarms waar de families hun zondag spenderen en houd je ogen open voor AAPJES! Wij schrokken ons ook van een hele familie overstekende, ontdeugende ‘schattige’ aapjes. Be careful!

doen in Stellenbosch

3. Restaurants.. (VIVA!MEXICO)

Restaurants zijn er in overvloed in het centrum van Stellenbosch, maar eentje die wij toch wel heel gezellig vonden is VIVA! Mexico. De Mexicaanse sferen zie je al van verre en zodra je binnenstapt voelt het alsof je er echt even bent. Overal de felste kleuren, schilderijen met doodskoppen aan de muur en van mozaïk-gemaakte tafeltjes. Aanrader: een plaat met allemaal diverse hapjes Mexicaans. Smaakt net echt!

doen in Stellenbosch

4. Wijntrein – Franschhoek

Oke, deze ligt eigenlijk niet in Stellenbosch, maar ach 20 minuten rijden is niks hier, toch?! Fanschhoek staat ook wel bekend om dé wijntrein der treinen. Hoewel we de NS zo nu en dan eens verafschuwen in ons kikkerlandje, was deze trein wel heel bijzonder. Want deze bracht je naar de leukste wijnfarms in de omgeving! Proeven, proeven, proeven dus met de winetram.

doen in Stellenbosch

doen in Stellenbosch

doen in Stellenbosch

doen in Stellenbosch

5. Babylon

Eén van de mooiste wijnfarms van Stellenbosch is Babylon. Je kunt hier een hele dag vertoeven, zelf limoenen plukken in de tuinen, wijnen proeven in een glazen kas en kazen, biltong en brood kopen. Maar ook de dieren vragen zijn aandacht. De veel loslopende kippen, kukelende hanen en (té schattige)ezels verwelkomen je graag!

doen in Stellenbosch

doen in Stellenbosch

doen in Stellenbosch

doen in Stellenbosch

Meer lezen over Zuid-Afrika

You liked? Deel het dan hier ..
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *